צופן הבריאות
תכנית בריאות הוליסטית ב-4 מימדים
עם איתי גוברין
סדרת כתבות מפתיעות ופתרונות פורצי דרך למחלת הסרטן
"אבל אני אוכלת מאוד בריא" - 3 המזונות העיקריים המזינים סרטן
כשאני מבקש מחולי סרטן המגיעים אלי לומר ממה הסרטן שלהם ניזון, התשובה היא בדר"כ – סוכר. וכשאני שואל: "מה את עושה בנדון כדי לא לספק לסרטן שלך את המזון לגדילתו והתפשטותו?", התשובה הנפוצה ביותר היא: "אני מקפידה בשנה האחרונה לאכול פחות סוכר, פחות עוגות,שוקולדים.."
מצד אחד זה טוב, כי ישנה עליה במודעות ובהבנה וניסיון להשפיע על בריאותינו גם מהבחינה התזונתית, אבל….זאת תשובה מאוד מאוד חלקית ולמעשה לא נותנת מענה הולם לנטרול התזונה המזינה את הסרטן .אנסה להסביר בקצרה בפרק זה –
המזונות המזינים את הסרטן
הסרטן ניזון מ-3 מקורות מרכזיים – סוכר, דלקות וכלי דם חדשים, לכן יש לנו 3 מקורות עיקריים לתזונה לסרטן (ולא רק הסוכר) שאנו צריכים לנטרל כחלק ממערך שלם של פעולות לנטרול הסרטן עצמו.
חשוב שנבין את המנגנונים בגוף המפעילים את המערכת, כי המכנה המשותף ל- 3 המזונות של הסרטן הוא שאת שלושתם מייצר הגוף בעצמו בזמן סטרס:
- ברגע שהמערכת הפנימית שלנו (התודעה) נמצאת בסטרס מוכרז בגוף שלנו מצב "מלחמה", ולכן הוא פועל תחת מערכת החירום שלו (המערכת הסימפתטית), אשר תיצור תהליך ברמה הפיזיולוגית בו תעבור אנרגיה זמינה לשרירים שצריכים לעזור לנו לברוח או להלחם (fight or flight). אנרגיה זמינה היא סוכר ולכן הכבד שלנו מייצר בעצמו סוכר במיוחד בזמן סטרס .
- בנוסף מוגבר ייצור דלקת בגוף – את הדלקת מייצרת המערכת החיסונית שלנו כדי ליצור תשתית להחלמה שאמורה להגיע לאחר סיכוי להיפגע
- כמו כן, בזמן "מלחמה" מוגבר ייצור כלי דם חדשים בגוף
לכן נטרול המזון לסרטן לא קשור רק לאכילת סוכר, עוגות ושוקולד אלא גם מבחינת טיפול במימד התודעה שבמסגרתו אנו מלמדים כל מטופלת ומטופל כיצד להפעיל את מערכת הרגיעה (המערכת הפרא-סימפתטית) – שבה הגוף לא מייצר את 3 המזונות לסרטן, אלא בונה מערכת חיסונית חזקה יותר שיודעת טוב יותר לנטרל את הסרטן וגם לא להזין אותו .
סטרס וחולי סרטן
מניסיוני, השיח על סטרס עם חולי סרטן הוא מטעה. רבים מחולי הסרטן מעריכים כי רמת הסטרס שלהם היא לא גבוהה – בממוצע 5 (מתוך סולם בין 1-10 ).
אבל בפועל סטרס זו מילה מאוד כללית. הגורמים לסטרס קשורים גם לאשמה, ביקורתיות, פחד, חרדה חוסר ביטחון, חוסר אהבה עצמית וכללית, דימוי עצמי נמוך, מתח כלכלי, מתח עם בן/בת הזוג, ריבים "כרונים" במשפחה (ילדים הורים) וכדומה. ולכן, כששואלים חולי סרטן לגבי הסטרס שהם חווים בצורה ספציפית יותר, עולים וצפים הגורמים למתח ממושך אצלם (שבדר"כ נמשך שנים).
מחקרים מחזקים
זוכה פרס נובל לרפואה הביולוג פרופסור הנרייך ורבורג זכה בנובל בעקבות גילויו שכאשר אזורים מסוימים בגוף צורכים יותר סוכר מאזורים אחרים בגופינו עולה הסבירות שזה מיועד להזנה של גידולים ממאירים .
צריכת מזון בעל ערך גליקמי גבוה (כגון קמח לבן פסטה ואורז לבן וכמובן סוכר לבן) מעלה את רמת הגלוקוז בדם וכתגובה גופינו משחרר אינסולין וחומר נוסף הנקרא IGF . שניהם מעודדים ייצור דלקות, שכפי שהזכרתי מהוות גם הן מזון לגידול הסרטני ובכך משפרות את היכולת של הסרטן לפלוש לרקמות נוספות.
במחקר שנערך באוניברסיטת האווארד ע"י ד"ר סוזן הנקסון על נשים מתחת לגיל 50, גילו שאותן נשים שרמת ה-IGF שלהם הייתה הגבוהה ביותר ההסתברות לפיתוח סרטן השד היה גדול פי 7 ביחס לנשים שרמת ה- IGF שלהם היה הנמוך ביותר . בגברים גילו שההסתברות לסרטן הערמונית הייתה פי 9 . יש לזכור שאותו גלוקוז יכול לבוא גם מתזונה לא נכונה אבל באותה מידה גם מהסטרס.
הפתרון שמציעה תכנית צופן הבריאות
התכנית המקיפה של "צופן הבריאות" לחולי סרטן כוללת גם תכנית אישית מקיפה ומדויקת בתחום התזונתי וגם במימד התודעתי. אנו מאתרים באופן אישי את גורמי המתח הפנימיים, מלמדים את המטופל/ת תרגילים וטכניקות שיאפשרו להם לעבור למערכת הרגיעה וההתחדשות (הפרא-סימפתטית) ולאפשר להם להשתחרר מהסטרס.
יש הרבה מאוד פעולות חיוניות בעזרתן ניתן לשפר מאוד את יכולת הגוף להתגבר על הסרטן כבר כעת.
בסדרת וידאו קצרה שהכנתי אני רוצה להציג לכם את ה"סודות" שהרפואה המערבית מתעלמת מהם. אפשר לומר שאלה שאלות שהרופאים המערבים לא מכירים או בוחרים להתעלם מהם בכל מה שנוגע לסרטן. העניין הוא שהתשובות לשאלות האלה עשויות לפתוח דלת נסתרת להתמודדות מול הסרטן. דלת אותה הרפואה המערבית לא רואה.
בכבוד רב והערכה,
איתי גוברין
אודות איתי גוברין
את תחילת דרכו ואהבתו ללימוד השיטות ההוליסטיות של גוף ונפש החל עוד משחר ילדותו, כאשר אמו הביאה אותו אל דורון נבון, המורה הגדול שהיה האדם המערבי הבכיר ביותר בעולם בתורת הנינג'יצו וגם הראשון שהותר לו ע"י המאסטר, ד"ר מאסקי עצומי, ללמד ולגלות מחוץ ליפן את סודות תורת הלחימה של לוחמי הנינג'ה (שיטה שהייתה סודית במשך אלף שנה).
המייחד את תורת הנינג'יצו הנה פילוסופיית החיים אשר ניזונה מתרבויות הודו , סין וטיבט והתגבשה ביפן. שיטה זו עוסקת בהפיכת הבלתי אפשרי לאפשרי, ולשם כך למדו הנינג'ות טכניקות שהן מעבר לעולם הפיזי.
כבר מגיל 9 התחיל איתי את דרכו אצל דורון נבון. בגיל 18 הגיע לדרגת חגורה שחורה והחל לאמן ילדים (מגיל 4) ובוגרים, כאשר לאורך כל הדרך משמש לו דורון נבון כדמות רוחנית חשובה.
בגיל 23 נבחן ע"י המאסטר ד"ר מאסקי עצומי לדרגה חגורה שחורה דאן 5. איתי עבר בהצלחה בניסיון הראשון את המבחן לדרגה זו (מבחן אשר דורש מיומנות מדיטטיבית), והיה מהצעירים ביותר בעולם אשר זכו באותה תקופה בדרגה זו.
מלבד המיומנויות הלחימתיות שנלמדו בנינג'יצו, הכניס מורהו, שיאן דורון נבון, לתוכנית הלימודים את שיטת פלדנקרייז ושיטות מדיטאציה, אשר באמצעותן הצליח איתי עוד כילד להתגבר גם על מחלת האסטמה שלו, ולמד כיצד בעזרת תרגילים אנרגטים, מדיטאציה ותודעה ניתן להתגבר תוך שעות ספורות גם על מחלות קלות כגון שפעת.
בגיל 21 הוסיף לו איתי תחביב אשר הפך למקצוע ומיומנות נוספת – מורה לכושר אירובי. הוא זכה 4 פעמים בתואר אלוף ישראל ולימד במקומות רבים בארץ, ביניהם באוניברסיטת ת"א ובאוניברסיטה העברית בירושלים.
בשנות העשרים לחייו הקים פרוייקטים ארציים בתחום הספורט והבריאות – היה מיוזמי וממנהלי הצוות המקצועי של "כללית ספורט", הפיק והנחה פינה פעילה בערוץ הילדים "אירובי-פיט" והפיץ מופע לבתי הספר לעידוד הפעילות לכושר גופני "בחזרה לכושר".
משנת 2000 נכנס איתי לפרק נוסף וחשוב בחייו – הוא החל ללמוד בשקיקה ולהתמחות במגוון שיטות הריפוי ההוליסטי: אוסטאופטיה, שיאצו , שיטת ד"ר נאדר בוטו, תטא הילינג ועוד.
כיום איתי מתמחה בריפוי הוליסטי, בהעצמה אישית ובפיתוח דרכי טיפול משולבות לכלל האוכלוסיה וגם לאוכלוסיות ייחודיות כגון: ספורטאים וילדים. הטיפול אפקטיבי לבעיות פיזיות כרוניות ואקוטיות של מערכות הגוף השונות וכן בבעיות רגשיות.